Zettjes 1000 columns challenge

Column 193  22 maart 2024

Staat er genoeg op je spaarrekening?

Nederlanders zijn niet zo open over geldzaken en zeker niet over een spaarrekening. We klagen vaak met dat de financiële middelen altijd eerder op zijn dan tot het eind van de maand. - publicaties-blog-challenge-nieuwste
Nederlanders zijn niet zo open over geldzaken en zeker niet over een spaarrekening. We klagen vaak dat de financiële middelen altijd eerder op zijn dan dat het eind van de maand er is.

Over lonen wordt niet gesproken, over uitgave net zo min dus een spaarrekening wordt zeker vermeden of in ieder geval heel oppervlakkig en houden we het vooral een beetje vaag.

Uitkering

Zelf ben ik min of meer open over mijn financiële situatie, dat komt wellicht doordat ik een uitkering heb en echt niet veel heb om over te pochen. Omdat er een akkefietjes was met UWV en Belastingdienst en ik daar openlijk over heb geschreven (lees; Dat werd mij door het UWV niet verteld) waardoor ik vervolgens werd geïnterviewd voor LINDA.nl zijn er over mijn financiële middelen (of het gebrek daaraan) niet veel geheimen.

Ook ik ben wel op mijn hoede over wat en wie ik verteld over de echte ins en outs. Maar omdat ik ooit heb besloten om echt alle vragen in deze columns challenge te beantwoorden klap ik toch even uit de school.

Overwaarde spaarpot

Mijn appartement heb ik grotendeels gekocht van de overwaarde van het huis dat ik had met mijn ex-partner, dit is op zich al een leuke spaarpot en maakt bovendien dat mijn vaste lasten mega laag zijn waardoor ik, zonder voedselbank, kan rondkomen en zelfs nog weleens iets extra’s kan doen.

Staat er genoeg op je spaarrekening - rood spaarvarken - challenge

Daarbij heb ik een mooie regeling met de bank in de vorm van een tweede hypotheek voor onderhoud van mijn appartement en de verbouwing van de keuken. Daarbij eet ik mijn bakstenen op met een Rabobank overwaardeplan. Dit plan zorgt maandelijks voor wat financiële ruimte om te sparen voor een financieel gat tussen het stoppen van de partneralimentatie en mijn pensioen, maar ik kan ook mijn auto blijven rijden en sparen voor anderen grotere jaarlijkse vaste lasten.

Eigenlijk zijn deze regelingen mijn spaarrekeningen in beheer van de bank en dit zorgt er voor dat ik een beetje lucht heb en als ik ooit mijn appartementje verkoop dan komt de bank het geld innen. Wat mij betreft een prima regeling want ik kan er beter nu iets aan hebben dan als ik de pensioengerechtigde leeftijd heb bereikt.

Hiermee heb ik deze vraag toch beantwoord maar eigenlijk, zoals de meeste Hollanders, niet alles prijsgegeven of bedragen genoemd. 

Lizette

Ik ben heel benieuwd of jij ook iets durft of wil vertellen over of je genoeg hebt op je spaarrekening?
 
Laat jouw antwoord of reactie achter onder de bijpassende post via één van onderstaande buttons

Lees meer van Zettje: Rete trots, Dat werd mij niet door het UWV verteld en het interview met LINDA.nl

Ook leuk om te lezen: column van Claudia over haar plannen om te emigreren of de column van Monique met soortgelijke plannen. De workshop van StoryArtPaper is ook een aanrader.

Geef jij dit platform een Zettje in de goede richting?
Stuur mij een financieel steuntje, alvast bedankt ღ

↑Klik op spaarvarken! – Geldig t/m 25 april 2024 – Link verlopen? Zie dan op de thuispagina de recente link

Scroll naar boven