Monique's BreinStorm

Zettjes Stamgast columnist – Monique van der Stoep

Breinstorm - publicaties-blog-challenge-nieuwste - Breinstorm-NAH-hersenletsel-columnist
Hoi ik ben Monique en ik neem je graag mee in mijn maandelijkse BreinStorm column

Ik ben iemand wiens mond vaak sneller is dan mijn gedachten. Een echte flapuit, een gezelligheidsmens, een beetje gek, dol op cappuccino en melkchocolade, fan van Feyenoord (dit kost ongetwijfeld lezers), creatieve chaoot, hyper brein, getrouwd, twee kinderen. 

Mijn dagelijks leven ziet eruit alsof ik aan het rentenieren ben, noodgedwongen dat dan wel. Op 25 januari 2010 veranderde een herseninfarct mijn plannen drastisch, al had ik dat op dat moment totaal nog niet door. Dit heeft ook zeker tot 2017 geduurd. Waarom zo lang?

Ik heb van 2010 tot 2017 geprobeerd te blijven werken zoals ik altijd deed, ik probeerde alles te doen zoals ik altijd deed. Van collega, echtgenote, moeder, hulpouder, bestuurslid, vrijwilliger, vriendin tot ik erbij neer viel.

In september 2017 stortte ik volledig in (in 2014 ook al een keer maar ik ben soms nogal hardleers). Ik heb mij ziekgemeld en geroepen: “Ik kan niet meer, ik wil niet meer, ik wil RUST!”

Monique

Ik schrijf naast deze BreinStorm ook als “just me; Monique” voor Hersenletsel.nl. Voornamelijk over mijn Niet aangeboren hersenletsel maar zoals vele lotgenoten zeggen; ik ben niet mijn hersenletsel ik heb hersenletsel. Ik wil ook wel eens over andere dingen schrijven

Monique’s 

BreinStorm
De BreinStorm van Monique verschijnt iedere tweede  woensdag van de maand  

Tik op de foto om naar de column te gaan

Je kunt Monique ook vinden op:
Gastcolumn

Monique

Levensloopverhaal met een positief hoopvol einde…

10 april 2024

Gastcolumn

Monique:

Storm Spanje

Alle stormen hebben tegenwoordig een naam. 

13 maart 2024

Gastcolumn

Monique

‘Romantische’ BreinStorm

14 februari 2024

“Themamaand Zelfzorg”
Zelfzorg is een MUST!

10 januari 2024

BreinStorm

2023

Monique ging in 2023 iedere tweede  woensdag van de maand in gesprek met Lizette over wat hun op dat moment bezig hielt.

Balans vinden in december
Rollercoaster van het leven
Over Theatergroep Hersenkronkels
Structuur, dilemma’s en een fietshelm
Huisartsbezoek 
Lekker in je vel
Op vakantie met NAH
Uitstapjes met NAH 
Omgaan met het (on)verwachte 
Geen geduld voor ziek zijn 

Wie zijn wij?

Kennismaken 

Monique en Lizette – 8 februari 2023

Breinstrom profielfoto Monique

Monique is iemand wiens mond vaak sneller is dan haar gedachten. Een flapuit, een gezelligheidsmens, een beetje gek, dol op cappuccino en melkchocolade, fan van Feyenoord (dit kost ongetwijfeld lezers), creatieve chaoot, hyper brein, getrouwd, twee kinderen en een Jack Russel.

Je kunt Monique ook vinden op:
Breinstorm profiel Lizette

Lizette is een creatieve duizendpoot die meer ideeën heeft dan ze zelf kan bijhouden. Gezelligheidsdier veelal in de digitale wereld. Dol op zwarte koffie met meestal digitale cookies, snoept liever hartig dan zoet en is ook fan van Feyenoord (oeps). Moeder van drie kinderen en James de rode kater.

Je kunt Lizette ook vinden op:

Kaartenset: Studio Kuukeluus

Scroll naar boven